Ei tuotteita ostoskorissa.

Finnish English
 Infrapunalämpö uuteen kiuassaunaasi

Vaihtoehto 1: Infrapunalämpö uuteen kiuassaunaasi

Helpoin tapa uutta saunaa rakennettaessa on asentaa jo rakennusvaiheessa saunan paneloinnin alle kotimaiset infralämpökalvot.

  • Saunaan on hyvä tehdä koolaukset 30 cm välein, jolloin saadaan sopivat naulauskohdat kalvojen ja paneeleitten kiinnittämiselle. 
  • Panelointi saa olla korkeintaan 12 mm  paksua puuta.
  • Saunakeskus tarjoaa tervaleppää tai lämpöhaapaa yhdistelmäsaunaan mitoitettuna 12 x 68/50 mm, joka varmistaa, että lämpö välittyy tehokkaasti saunatilaan ja paneelit eivät käytössä vääntyile.

Asennusvaiheessa on hyvä ottaa valokuva ja tehdä piirros infralämpökalvojen paikoista ja liittää tämä tieto talomappiin. Kun kalvot on asennettu ja kytketty pikaliitinjohtosarjalla toisiina, voidaan ennen panelointia testata, että kaikki kalvot lämpenevät. Sen jälkeen panelointi ensin kattoon, sitten seinät ylhäältä alas.

Infralämmön säädin on hyvä asentaa kuivaan tilaan ja ottaa sähkön syöttö vikavirtasuojan takaa. Säätimestä tulevat termostaatin johdot viedään saunaan ja termostaatti infralämmölle on hyvä asentaa pois kiukaasta ja 0,5 m pois ilma-aukoista. Parhaan lämpötuloksen saa asentamalla termostaatin saunojien rinnan korkeudelle seinään.  Kun panelointi on tehty testataan saunan lämpeneminen.

Infrasaunassa on parasta saunoa noin 45  - max 50 asteen lämmössä puoli tuntia kerrallaan.

Katso saunaasi sopivin lämmityspaketti täältä:

http://www.saunakeskus.fi/verkkokauppa?cat=35&level=2