Ei tuotteita ostoskorissa.

Finnish English

Tältä sivulta löydät artikkeleita ja tietoa infrapunasaunoista

Tälle sivustolle keräämme ajankohtaista tietoa saunomisesta ja sen terveysvaikutuksista. 

Tutki mitä eri artikkeleilla on annettavaa terveytesi ylläpitämiseen.

Here you will find articles of the effects of sauna also in english.

Vänligen se också artiklar på svenska.

Syvälämpimin terveisin, 

Seppo Metsälä

www.saunakeskus.fi

healing heat - vårdande värme - hoitavaa lämpöä

Täältä löydät paljon kuvia saunoista ja uusia ideoita:

  

Kaikki artikkelit »

Tuore tutkimus: yli 4 kertaa viikossa saunovien sydänkuolleisuusriski vähenee

24.02.2015

Tuore tutkimus: yli 4 kertaa viikossa saunovien sydänkuolleisuusriski vähenee

Suomalaisessa tutkimuksessa on tehty merkittävä havainto säännöllisen saunomisen positiivisista vaikutuksista sydänterveyteen. Sydänperäisen äkkikuoleman riski on runsaasti saunovilla jopa 60 prosenttia pienempi kuin vähän saunovilla. Saunomisen todettiin vähentävän myös sepelvaltimotaudista ja muista sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksista johtuvia kuolemia.

– Tämä on erittäin tervetullut uutinen.  Saunominen kuuluu niin olennaisena osana suomalaisten arkeen, että emme aina välttämättä muista korostaa tarpeeksi saunomisen positiivisia vaikutuksia. Aiomme hyödyntää tuloksia suomalaisen saunan kansainvälistymistyössämme, kertoo toiminnanjohtaja Carita Harju Sauna from Finland ry:stä.

Juuri julkistetun tutkimuksen mukaan parhaan terveysvaikutuksen saa saunomalla noin 80 asteen lämpötilassa 4–7 kertaa viikossa ja noin 20 minuuttia kerrallaan. Myös pienempi määrä vähensi jonkin verran sydänkuolemien riskiä.

IMG_2271 Jari2[2]– Me suomalaiset olemme toki aina tienneet saunan terveellisyyden, mutta väestötasolla ja tieteellisesti, sitä ei ole aikaisemmin todistettu. Pidämme tulosta saunomisen suojaavasta vaikutuksesta erittäin merkittävänä, sillä suomalaisessa väestössä sydäntautikuolleisuus on perinteisesti ollut korkea ja on edelleen merkittävin kansansairaus, tutkimusta johtanut Itä-Suomen yliopiston dosentti, kardiologian osastonylilääkäri Jari Laukkanen kertoo.

Etenevä seurantatutkimus perustuu yhteensä 2315 keski-ikäisen (42–60-vuotiaan) itäsuomalaisen miehen aineistoon 20,7 vuoden ajalta.

Verenkiertoelimistön sairauksiin kuoli Suomessa vuonna 2008 yhteensä 20 144 henkilöä. Näistä sepelvaltimotautiin kuolleita oli 11 761, joista suuri osa tapahtuu äkillisesti, ilman ennakko-oireita.  Ongelma on samankaltainen liki kaikissa länsimaissa, joten ennaltaehkäisevän työn taloudelliset ja sosiaaliset vaikutukset ovat merkittävät kaikilla mittareilla mitattuina.

Tutkimustulokset julkaistiin maineikkaassa kansainvälisessä julkaisusarjassa 23.2.2015 (JAMAInternal Medicine). Linkki juttuun: http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2130724

Lisätietoa:

Jari Laukkanen

kokeellisen kardiologian dosentti, Itä-Suomen yliopisto, Kuopio

kardiologian osastonylilääkäri Keski- Suomen keskussairaala, Jyväskylä

Cardiologist, MD, PhD

Institute of Public Health and Clinical Nutrition

University of Eastern Finland

P.O.Box 1627

70211 KUOPIO, FINLAND

Phone +358-50-5053013

 

Carita Harju

Toiminnanjohtaja

Sauna from Finland ry

Puh. 040 566 2481

carita@saunafromfinland.fi