Ei tuotteita ostoskorissa.

Finnish English

Tältä sivulta löydät artikkeleita ja tietoa infrapunasaunoista

Tälle sivustolle keräämme ajankohtaista tietoa saunomisesta ja sen terveysvaikutuksista. 

Tutki mitä eri artikkeleilla on annettavaa terveytesi ylläpitämiseen.

Here you will find articles of the effects of sauna also in english.

Vänligen se också artiklar på svenska.

Syvälämpimin terveisin, 

Seppo Metsälä

www.saunakeskus.fi

healing heat - vårdande värme - hoitavaa lämpöä

Täältä löydät paljon kuvia saunoista ja uusia ideoita:

  

Kaikki artikkelit »

Saunomaan maassa kuin maassa

21.02.2017

Saunomaan maassa kuin maassa 

Suomalaisten innostus saunomiseen ylittää maiden rajat. Espanjassakin pääsee löylyihin niin Aurinkorannikolla kuin Kanariansaarilla. Uutta on myös Costa Blancan Suomi- Seuran jäsenilleen tarjoama palvelu, infrapunasauna!

21.2.2017 Espanja.com - Saunomaan maassa kuin maassa

 

Koti-Suomessa on totuttu, että lähes jokaisessa kotitaloudessa on sauna ja ulkomailla asuvat suomalaiset ovat levittäneet tätä saunakulttuuria mukanaan.

Vuokrakiuas

Jos asut vain väliaikaisesti Espanjassa, niin Aurinkorannikon alueella voi hankkia oman sauna vuokraamalla ja asentamalla sen vuokra-asuntoon.

Keisus Palveluiden vuokraama Harvian sähkökius toimii normaalilla pistorasialla. Maalaisjärjen käyttö on sallittua siinä missä tilassa kiuasta aikoo kuumentaa ja huolellinen tuuletus jälkeenpäin tärkeää. Täkäläisiä kylpyhuoneita kun ei ole rakennettu saunaolosuhteisiin eikä niissä yleensä ole kovin hääppöistä tuuletusjärjestelmää. Ikkunattoman kylpyhuoneen saa nopeasti homeeseen huolimattomalla käytöllä.

Yhteissaunassa on tunnelmaa

Oman saunan pystyttäminen tai vuokraaminen ei ole välttämätöntä vaikka kaipaisikin saunomisen tunnelmaa.


Erimerkiksi Kanariansaarilla Playa del Inglesissa toimii Kontulan Helmi jossa on kaksi suomalaista saunaa ja jokainen päivä on saunapäivä.


 

 

http://espanja.com/fi/uutiset/4505-saunomaan-maassa-kuin-maassa

3/10

21.2.2017 Espanja.com - Saunomaan maassa kuin maassakeskiviikko, 15 helmikuu

 

Fuengirolassa lämmitellään Centro Finlandian saunassa, jossa viikottaisten saunavuorojen lisäksi voi myös järjestää myös yksityistilaisuuksia.
Costa Blancan
Suomi-Seuran tiloissa Torreviejassa on infrapunasauna, jonne voi varata saunavuoroja yhdistyksen kautta. Suomalaisia saunoja löytyy myös hotelleista, kylpylöistä ja muistakin yhdistyksistä. Monet kuntosalitkin ovat hankkineet suomalaisen saunan palvellakseen asiakkaitaan paremmin.

Saunoja muillakin kuin suomalaisilla

Vaikka suomalaiset tunnetaan saunakansana ovat saunat osa myös muuta kulttuuria. Lennot.idealo.fi sivuston artikkelissa listataan kotimaisen saunan lisäksi neljä saunamallia maailmalta.

Hammam – itämaista ylellisyyttä - Arabimaista ja Turkista tutuksi tullut Hammam on nykyisin suhteellisen tunnettu myös Euroopassa. Hammam- saunassa on useimmiten marmorinen ympyrän muotoon rakennettu lepoalusta. Kävijät kastelevat itse itsensä vedellä tai menevät niin kutsutun tellakin pestäviksi. Saunomisen ohella Hammamissa kävijät voivat rentoutua tuoksuvissa vaahtokylvyissä, hieronnassa tai erilaisissa

 

 

http://espanja.com/fi/uutiset/4505-saunomaan-maassa-kuin-maassa

4/10

21.2.2017 Espanja.com - Saunomaan maassa kuin maassa

 

kuorintahoidoissa. Hammam soveltuu myös arkiseen kehonhoitoon: miehet ajavat täällä partansa ja naiset säärensä.


Banja – venäläistä yhteisöllisyyttä - Banja on perinteinen venäläinen sauna, jolla on merkittävä rooli sosiaalisessa kanssakäymisessä Venäjällä. Rauhoittumisen sijaan Banjassa jutellaan ja vaihdetaan kuulumisia. Löylyveteen lisätään usein eteerisiä öljyjä ja suomalaisen saunan tapaan verenkierron parantamiseksi käytetään vitsoja. Huomionarvoista on, että Banjassa kävijät käyttävät tyypillisesti päähineitä suojatakseen päätään kuumuudelta. Myös vodkan maistelu kuuluu usein saunomisen yhteyteen.

   

 

 

Sento – kylpylä japanilaiseen tyyliin - Japani tunnetaan erityisesti teknologiasta, mahtavista metropoleista, räikeistä mainostauluista ja erityislaatuisista kahviloista. Mutta kiinnostava on myös Sento, japanilainen julkinen sauna ja kylpylä, joista suurimpia kutsutaan Supersentoiksi. Isoimmissa Supersentoissa perinteinen kohtaa modernin: suurien altaiden ja kattavan wellness-alueen lisäksi tarjolla on ravintoloita ja muita palveluita. Huom! Sentossa käyvien tulee peseytyä ennen vierailua kylpylässä. Saippuaa ei myöskään sovi joutua pesuveteen. Tatuoinnit ovat perinteisesti olleet kiellettyjä, mutta turistien kohdalla tehdään usein poikkeus.

   

 

 

Temazcal – asteekkien parantava sauna - Meksikon kaltaisessa lämpimässä maassa ei heti tule mieleen haluta saunaan. Temazcalin pääasiallinen käyttötarkoitus onkin perinteisesti ollut lääketieteellinen rentoutumisen sijaan. Temazcal -sana tarkoittaa muinaisella asteekkien kielellä kylpylää. Saunatila on yleensä hyvin pieni, sinne mahtuu kerrallaan yhdestä kymmeneen henkilöä. Tilan keskellä on vulkaniittikivestä tehty tulisija. Löylyveteen lisätään erilaisia yrttejä saunojan vaivoista riippuen.