Ei tuotteita ostoskorissa.

Finnish English

Tältä sivulta löydät artikkeleita ja tietoa infrapunasaunoista

Tälle sivustolle keräämme ajankohtaista tietoa saunomisesta ja sen terveysvaikutuksista. 

Tutki mitä eri artikkeleilla on annettavaa terveytesi ylläpitämiseen.

Here you will find articles of the effects of sauna also in english.

Vänligen se också artiklar på svenska.

Syvälämpimin terveisin, 

Seppo Metsälä

www.saunakeskus.fi

healing heat - vårdande värme - hoitavaa lämpöä

Täältä löydät paljon kuvia saunoista ja uusia ideoita:

  

Kaikki artikkelit »

Ihmeellinen infrapunasauna

30.09.2019

Ihmeellinen infrapunasauna

  • Kaupallinen yhteistyö: Rauduspuu Oy

 Ihmeellinen infrapunasauna – kivuttoman, elinvoimaisen ja rentoutuneen kehon salaisuus.

ihmeellinen infrapunasauna Karita Tykkä

Aamun treeni tuntuu lihaksissa ja pitkä päivä tuntuu painavan joka solussani. On ilta ja aika rauhoittaa keho ja mieli kohti palauttavaa syvää ja hyvää unta. Ei enää näyttöpäätettä, puhelimen ruutua tai muita stimulaation lähteitä – tilalla ovat hiljaisuus, saunan hämärä valo, ei kiirettä, stressiä, tekemättömiä töitä, aikaa itselle ja perheelle. Lämpö on lempeän voimakas, se tuntuu ulottuvan jokaiseen kehon kohtaani, erityisesti selkääni ja jalkaani, jotka lepäävät seinäpaneeleita vasten. Hikikarpalot pyrkivät ihoni pintaan, keventääkseen kehon myrkkykuormaa. Rentoudun ja hiljennyn kuuntelemaan kehoni ääntä ja paneeleiden paukkuessa lämmön vaikutuksesta, kuin juttelisivat minulle.

ihmeellinen infrapunasauna Karita Tykkäihmeellinen infrapunasauna Karita Tykkä

 
Ihmeellinen infrapunasauna saapui kotiimme muutama kuukausi siten. Itse asiassa sauna meillä oli jo, mutta halusimme maalata sen uusiksi ja tehdä siitä paikan, jota käyttäisimme. Kuuteen vuoteen emme juurikaan olleet saunanlauteita kuluttaneet. Olin aikoinaan hot jooga -studiolla istunut infrapunasaunan lämmöissä ennen treeniä ja jäänyt siitä saakka sitä hiukan kaipaamaan. Etenkin viime vuosien aikana, kun olen tottunut käymään meressä ympäri vuoden ja päivittäin. Liiallinen kylmyys ei ole hyväksi ja kiinalainen akupunktiohoitajanikin mainitsi minulle usein, että lämpö olisi paikallaan. Siispä aloin selvittää ja tutkailla, mistä löytäisin meille sopivat ja huippulaadukkaat paneelit.  (www.saunakeskus.fi ) Otin yhteyttä, kerroin mitat ja pyysin sunnitelmaa. Halusin maalata saunan valkoiseksi, joten toiveissa oli harmaa paneeli ja valkokarmiset kehykset. Tovi meni ja tein tilauksen.

ihmeellinen infrapunasauna Karita Tykkä

Paneelit saapuivat, mutta saunan/kylppärin remppa oli vielä kesken. Malttamattomana odottelin kunnes vihdoin, viikkojen kuluttua kaikki oli valmista ja pääsimme ensimmäistä kertaa kokeilemaan. Saunan ja kylpyhuoneen välinen lasi uupuu vielä, mutta se ei menoa haittaa. Heti kun lasit on asennettu, voimme valita kumpaa saunaa käytämme. Saunoa perinteiseen tyyliin, nauttia infrasaunan hyvää tekevästä lämmöstä – tai käyttää molempia samanaikaisesti ja nauttia tuplahyöty. Entä lämpösäteily tai infrapunasäteily – mitä eroa niillä on? Ei mitään, lämpösäteily on toiselta nimeltään infrapunasäteilyä.

ihmeellinen infrapunasauna Karita Tykkäihmeellinen infrapunasauna Karita Tykkä

Olen kehon sekä mielen kotihoidon suuri suosija – kaipaan omaa rauhaa ja haluan mennä esimerkiksi infralämpöön juuri silloin kun se itselle parhaiten sopii. Siksi kotoamme löytyykin erilaisia välineitä kehon huoltamiseen. Useimmat niistä kuitenkin jäävät nurkkiin pölyttymään – infrasauna ei! Olemme käyneet infrasaunassa useita kertoja viikossa ja olen huomannut merkittävän eron niin lihaksissa kuin kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissanikin. Saunan jälkeen myös uni on ollut parempaa. Lämpöpaneelien lämpö mahdollistaa niin kehon kuin mielenkin puhdistumisen – tulee kokonaisvaltaisesti ihana olo! Infrasaunassa elimistön toiminnot tehostuvat, sydämen, verenkierron ja verisuonten toiminta paranee. Ja kuten aivan kuten kylmäkin, aktivoi infrapunan lämpö immuunijärjestelmän vahvistaen sen toimintaa. Infrapunan syvälämpö mahdollistaa keholle kudoksiin piiloutuneiden myrkkyjen vapauttamisen – kyytiä saavat lääkejäämät, alkoholi, maitohapot ynnä muut kuona-aineet, joita keho on kerännyt itseensä. Aineenvaihdunta vilkastuu infrasaunassa myös, joten kulutuskin lisääntyy. Yhtenä tärkeimmistä havaitsemistani hyödyistä on kehon rentoutuminen, lihaskipujen häviäminen ja vammojen parantumisen nopeutuminen. Ihokin nauttii infralämmöstä ja saanut lisää hehkua saunan myötä.

ihmeellinen infrapunasauna Karita Tykkä

Infralämpösäteet saavat kehossa aikaan noin 2–3 kertaa enemmän hikoilua kuin perinteinen sauna – vaikka infrapunasaunan lämpötila olisi alle 60° C. Kehon lämpötila nousee n. 38,5 asteeseen, tämä keinotekoinen kuume tappaa tehokkaasti flunssa- ja muita taudinaiheuttajia elimistöstä. Hikoilun avulla kehosta poistuu kuona-aineita sekä esimerkiksi ihoon tarttuneita molekyylejä ja hiukkasia. Infrapunalämpö ei tunkeudu ihon pintaa syvemmälle eikä se vaikuta tutkimusten mukaan suoraan hikirauhasten toimintaan, vaan välillisesti aktivoi hikoilun. Infrapunasäteily voi aiheuttaa ääreisverenkierron muutoksia ja vaikuttaa ihon pinnassa oleviin soluihin niin, että saattaa punoittaa ja hikikarpalot kohoavat ihon pinnalle. Ja vaikka infrapunasauna on loistava keino tukea kehon puhdistumista, ei saunaan kannata koskaan mennä lääkkeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena!

ihmeellinen infrapunasauna Karita Tykkä

Aamulla infrasauna antaa virkeän olon ja illalla se toimii luonnollisena unilääkkeenä ja siivittää hyvään ja hyvää uneen. Nyt kun infralämpöpaneelit ovat olleet käytössämme pari kuukautta, en enää haluaisi olla ilman niitä. Olen kokeillut useampia infralämmittimiä, mutten koskaan tällaisia, mitä Duetto- paneelit ovat. Ero joissakin tuotteissa on kuin yö ja päivä. Sauna, jota emme ennen koskaan käyttäneet, on nyt perheemme voimanlähde – myös Luca rakastaa infrasaunan lämpöä ja usein ehdottakin illalla sinne menoa. : )

ihmeellinen infrapunasauna Karita Tykkä

Odotan tulevaa avantokautta innolla, monestakin syystä. On mielenkiintoista nähdä, miten infralämpö vaikuttaa avantokokemukseen ja miten haluan ne tulvana talvena yhdistää.

Oletko sinä infralämmön ystävä ja kokenut sen hyötyjä? Jos infralämpö kutsuus, lue lisää ja kysy https://www.saunakeskus.fi/ – se kannattaa ja laatuun on hyvä panostaa.

Itse en osaa enää kuvitella arkea ilman infralämpöä, niin ihana se on.

Elinvoimaa ja energiaa viikkoon,
Karita

kuvat: Emma Ronkainen
rekvisiitta: Gauhar ja Kettukarkki