Ei tuotteita ostoskorissa.

Finnish English

Pika-asennussarja 2 - 7 kalvolle

79.00 €
Määrä: kpl

Johtosarja asennetaan alle 1 m korkeudelle saunaan, jossa lämmitinkalvojen silikonijohdot yhdistetään johtosarjalla. Tähän asennusjohtosarjaan voit kytkeä yhteensä max 7 kalvoa. Jos kalvoja on vähemmän kuin 7 kpl, tulpataan ylimääräiset johtopäät Saunakeskus - tulpilla. Infralämpökalvojen johdoissa on päätytulpat, jotka voidaan kytkeä painamalla ne suoraan asennusjohtosarjan johtojen päihin. Johtosarjan osien pituudet: osa1: säätimeltä 1. liitäntäkohtaan: 5 m osa2: liitinjohdot 2:lle liittimelle 40 cm osa 3: johto seuraavaan liitoskohtaan: 160 cm0sa 4: liitinjohdot 2:lle liittimelle 40 cmosa 5: liitinjohto 160 cm, osa 6: liitinjohdot 2:lle liittimelle 40 cm, osa 7: liitinjohto yhdellä liittimellä 250  cm, Patentoitu tuote. IP67. Pehmenemislämpötila 205 astetta, johdot 2x1,5, HT 90 astetta, CE-merkitty, Yksinmyynti Suomessa: Suomen Saunakeskus Oy.

INFRALÄMPÖKALVOJEN ASENNUS
 Ohjeistus: 002/2012
Tekijä: MTH
Tehty: 02.01.2012
 Osa-alue: Sähköistys: Pääosat:
- lämmitinkalvot
- haarakaapeli tai -kaapelit
- säädinyksikkö

Sähköistykseen tarvittavia tarvikkeita:
- kaapelia ja mahdollisia kaapelinkiinnitystarvikkeita
- liittimiä
- rasioita

Sähköistykseen tarvittavia työkaluja:
- pieni taltta- ja ristipääruuvimeisseli
- johtimien katkaisu- ja kuorintatyökalu
- yleismittari
- jännitteentunnistin
- valokynä

Infrasaunoja varten toimitetaan pitkiä ja lyhyitä kalvoja. Mikäli kalvot ovat ehjiä, niiden vastusarvot huoneen lämmössä ovat suunnilleen 65 – 75 Ω (pitkät) ja 135 – 150 Ω (lyhyet). Nämä arvot olisi hyvä tarkistaa ennen paikoilleen kiinnitystä. Kalvojen nimellistehot nimellisjännitteellä 230 V käyttölämpötilassa noin +80 °C ovat 480 W (pitkät) ja 240 W (lyhyet). Huoneen lämpötilassa (noin +20 °C) lämmitysjakson alussa teho on suurempi eli noin 600 W (pitkät) ja 300 W (lyhyet).
 Suomen Saunakeskus Oy toimittaa kaapelisarjoja, joihin voi kytkeä 2 - 7 lämmitinkalvoa. Yksi 5 – 7 lämmittimen kalvoryhmä kytketään kunkin 16 A sulakkeen taakse. Lämmittimien maksimimäärät:
- 7 lämmitinkalvon kaapelisarja: maksimissaan 5 pitkää lämmitintä, 4 pitkää ja 2 lyhyttä lämmitintä (tyhjä haara tulpattava) tai 3 pitkää ja 4 lyhyttä lämmitintä
 Yhden haarakaapelin kautta huonetta lämmitetään lämmityksen alkuvaiheessa maksimikalvomäärällä noin 3,55 kW teholla ja lämmityksen loppuvaiheessa noin 2,75 kW teholla. Tämä riittää yleensä hyvin alle 10 m³ saunoihin. Tätä isommissa saunoissa tulee käyttää useampaa haarakaapelia ja säädintä, joka pystyy säätämään useampia lämmitikalvoryhmiä. Mikäli käytetään useampaa kalvoryhmää, lämmittimien määrä haarakaapelia kohden kannattaa tasata (esim. 7 pitkää kalvoa kytketään siten, että toiseen haarakaapeliin liitetään 4 ja toiseen 3 kalvoa, ei siis esim. toiseen 5 ja toiseen 2 kalvoa). Ylimääräiset haarat tulee tulpata Suomen Saunakeskus Oy:n toimittamilla tulpilla. Valoa varten on tuotava oma syöttökaapeli.
 Kun kalvot on kiinnitetty huolella paikalleen (varoen asennusvaiheessa kalvon alumiinirakenteen rikkomista) ja kytketty haarakaapeliin, niiden kaikkien tasainen lämpeneminen tulee tarkistaa ennen panelointia. Kun kalvojen lämpeneminen on tarkistettu, tehdään seinäpanelointi huolella siten, ettei kalvoja vahingoiteta. Paneloinnin ja säätimeen kytkennän jälkeen tarkistetaan vielä paneelien lämpeneminen säädinyksikön ohjaamana sekä säätimen toiminta. Kun jokainen kalvo lämpenee, tehdään säädinyksikköön halutut säädöt (lämpötila 50 astetta, saunomisaika 30 - 60 min.  jne). Viimeistelyn jälkeen asennus on valmis.


Model: Saunakeskus - design - patented quick fix cable
 connects 2 - 7  pcs heaters with connector plugs