Ei tuotteita ostoskorissa.

Finnish English
Infrapunasaunakauppaan Tästä » Infrapuna kalvopaketit kiuassaunoihin » Infralämpökalvo 60x160cm, 480 W

Infralämpökalvo 60x160cm, 480 W

225.00 €
Määrä: kpl

Infralämpökalvo 60x160cm, 480 W. Kiinnitä kalvo 30 cm välein olevaan koolaukseen niittaamalla se reunoistaan ja keskeltä ja asenna max. 12 mm paneelit tiiviisti kalvojen päälle. Kalvossa on valmiina 60 cm silikonijohto, jonka päässä pika-asennussarjaan sopiva liitin. Vapaata naulaustilaa kalvojen reunoissa 4 cm ja keskellä 7 cm. Kalvon voi myös teipata alumiiniteipillä reunoistaan niin, että se ei vahingoitu asennusvaiheessa. Suosittelemme toteutettavaksi 30 cm koolausväleillä 2 x 4 cm pystykoolauspuilla. Kalvot voi asentaa 4 m reunoistaan toisensa päälle kun tulee tiukka tilantarve saunassa.

INFRAPUNAKALVOJEN ASENNUS: Osa-alue: Sähköistys, Pääosat:- lämmitinkalvot, - haarakaapeli - kattokaapeli, - säädinyksikkö. Sähköistykseen tarvittavia tarvikkeita:


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


- kaapelia ja mahdollisia kaapelinkiinnitystarvikkeita, - liittimiä, - rasioita. Sähköistykseen tarvittavia työkaluja: - pieni taltta- ja ristipääruuvimeisseli - johtimien katkaisu- ja kuorintatyökalu, - yleismittari,            - jännitteentunnistin, - valokynä. Infrasaunoja varten toimitetaan pitkiä ja lyhyitä kalvoja. Mikäli kalvot ovat ehjiä, niiden vastusarvot huoneen lämmössä ovat suunnilleen 73 – 75 Ω (pitkät) ja 146 – 150 Ω (lyhyet). Nämä arvot olisi hyvä tarkistaa ennen paikoilleen kiinnitystä. Kalvojen nimellistehot nimellisjännitteellä 230 V käyttölämpötilassa noin +80 °C ovat 480 W (pitkät) ja 240 W (lyhyet).  Suomen Saunakeskus Oy toimittaa kaapelisarjoja, joihin voi kytkeä 7 lämmitinkalvoa. Yksi 7 lämmittimen kalvoryhmä kytketään kunkin  16 A sulakkeen taakse. Lämmittimien maksimimäärät:


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


- 7 lämmitinkalvon kaapelisarja: maksimissaan 5 pitkää 60x160 cm aa 480 W lämmitintä ja 2 lyhyttä 60x80 cm a 240W lämmitintä, kokonaisteho yht 2,88 kW.

Yhden haarakaapelin kautta huonetta lämmitetään maksimikalvomäärällä noin 2,9 kW teholla Tämä riittää yleensä hyvin 6 - 8 m³ saunoihin. Tätä isommissa saunoissa tulee käyttää useampaa haarakaapelia ja yhtä säädintä, joka pystyy säätämään useampia lämmitikalvoryhmiä. Mikäli käytetään useampaa kalvoryhmää, lämmittimien määrä haarakaapelia kohden kannattaa tasata (esim. 7 pitkää kalvoa kytketään siten, että toiseen haarakaapeliin liitetään 4 ja toiseen 3 kalvoa, ei siis esim. toiseen 5 ja toiseen 2 kalvoa). Ylimääräiset haarat tulee tulpata Suomen Saunakeskus Oy:n toimittamilla tulpilla. Valoa varten on tuotava oma syöttökaapeli.

Kun kalvot on kiinnitetty huolella paikalleen (varoen asennusvaiheessa kalvon alumiinirakenteen rikkomista) ja kytketty haarakaapeliin, niiden kaikkien tasainen lämpeneminen tulee tarkistaa ennen panelointia. 

Kun kalvojen lämpeneminen on tarkistettu, tehdään seinäpanelointi huolella siten, ettei kalvoja vahingoiteta. Paneloinnin ja säätimeen kytkennän jälkeen tarkistetaan vielä paneelien lämpeneminen säädinyksikön ohjaamana sekä säätimen toiminta. Mikäli jokainen kalvo lämpenee, tehdään säädinyksikköön halutut säädöt (lämpötila, aika jne). Viimeistelyn jälkeen asennus on valmis. Katso asennusohjeet tästä linkistä:http://www.saunakeskus.fi/useruploads/files/%202014%20ASENNUSOHJEET%20%20INFRASAUNASETTI.pdf